Gastenboek

Hieronder staan enkele reacties die wij van cliënten ontvangen hebben.

Als kind zorgt je moeder voor jou en denk je niet dat het ooit wel eens andersom kan worden. Toch komt er een tijd wanneer je moeder oud wordt dat je voor haar gaat zorgen.

Na een hartoperatie op 92-jarige leeftijd had mijn moeder meer hulp nodig dan wij, de kinderen konden geven. Zij was nog heel goed en levendig en had veel plezier in het leven. Toch zijn wij op zoek gegaan naar dames die mijn moeder net die extra aandacht konden geven die zij op dat moment in haar leven nodig had.

Via via kwam ik bij Nurse at home terecht. Ik vond het heel erg moeilijk om de zorg los te laten en over te geven aan de dames van Nurse at home.

Mijn moeder was nogal kieskeurig. Ze hield niet van te softe verzorging maar wilde leuke gesprekken kunnen hebben en aangenaam gezelschap waar zij zich bij thuis kon voelen. Ook ’s-morgens vond ze het fijn dat er iemand was als zij ging douchen en aankleden en vergeet het ontbijtje op bed niet. Een goed en vrolijk begin van de dag. Mijn moeder vond dat belangrijk.

Ik voelde mij er erg bij betrokken en kon pas gerust zijn als ik zag dat het goed ging tussen de dames en mijn moeder. Ik kon gerust zijn. Ik zag hoe liefdevol de dames met mijn moeder omgingen, wat een band zij opbouwden met mijn moeder. Mijn moeder heeft zo lang kunnen genieten van het leven omdat zij zo goed verzorgd werd. Aan alles werd gedacht, ze werd verwend en er werd naar haar ogen om gekeken. Beter hadden wij als kinderen het niet kunnen wensen.

Mijn moeder is 99 jaar geworden en wij hebben nooit, nog geen seconde spijt gehad van de beslissing die wij toen hebben genomen. Bij haar begrafenis zagen wij tranen in de ogen van de dames zo dierbaar was ook mijn moeder voor hen.

Ik kan op een hele fijne en positieve manier terugkijken hoe mijn moeder haar laatste jaren heeft doorgebracht mede door deze lieve betrokken dames van Nurse at home.

— Wim en Frances Jaarsma
februari 2019

De lieve dames van Nurse@home hebben meer dan drie en half jaar mijn moeder/onze oma liefdevol thuis verzorgd. Met een vast team van vijf dames kwamen zij vier maal per dag

bij haar over de vloer. Mijn moeder vond het fijn thuis te zijn en met de dames die zij steeds beter leerde kennen een band op te bouwen. Ze hadden het gezellig.

De dames hielden zich aan de afgesproken tijden zodat mijn moeder wist waar ze aan toe was en onder meer op tijd in en uit bed werd geholpen. Dit kon ze niet zelfstandig.

De zorg werd geleidelijk aan steeds zwaarder omdat mijn moeder/onze oma steeds moeilijker uit de voeten kon en zich uiteindelijk niet zelfstandig meer kon verplaatsen. De dames

hebben dit goed opgevangen, tijden zijn waar nodig aangepast en het is ook voorgekomen dat zij nog tussendoor langskwamen als er iets aan de hand was.

De laatste paar weken voor haar overlijden hebben de dames mijn moeder 24 uur per dag verzorgd. Deze intensieve - professionele en warme - ondersteuning was zowel voor haar als voor ons heel fijn.

We vonden het ook heel fijn dat Nurse at Home heeft aangeboden mijn moeder/onze oma klaar te maken voor de uitvaart. Dat voelde heel vertrouwd. We zijn kortom blij dat we voor Nurse at Home hebben gekozen.

— Anne de Raaf en kinderen
februari 2019

Beste mevrouw Bruintjes,

Hierbij willen wij aangeven dat we zeer dankbaar zijn voor de uitstekende zorg die Nurse at Home heeft geleverd, toen we op zoek waren naar een verpleegkundige die onze bejaarde vader zou kunnen bijstaan. Wij hebben u meerdere keren overvallen met een acute hulpvraag. Nurse at home ging onmiddellijk voor ons aan de slag, en slaagde er elke keer in om nog diezelfde dag een uitstekende verpleegkundige in te zetten. De verpleegkundigen waren bovendien heel vriendelijk en zorgzaam. U hebt ons zeer goed geholpen, daarom bevelen wij Nurse at Home van harte aan!

— Familie Bakker uit Oegstgeest

Wij zijn Nurse@Home heel dankbaar voor de lieve verzorging van mijn vader in de laatste tien dagen van zijn leven. Ze waren meteen beschikbaar toen hulp hard nodig was. Mijn vader had 24 uur zorg nodig en ze hebben dit met veel liefde, toewijding, geduld en vooral respect voor hem gedaan. Ze hebben de laatste dagen voor hem zo aangenaam mogelijk gemaakt en dit hebben wij bijzonder gewaardeerd.

— Irene Zijlstra

Lieve Anneke, Corina, Janny, Laura en Petra, en natuurlijk Mikkel en Tine,

Wat was mijn vader blij met de professionele zorg en lieve aandacht waardoor zijn laatste levensjaar zo bijzonder is geweest.

Opgegeven door het ziekenhuis, maar met een ijzeren wil om te leven knapte mijn vader onder jullie lieve professionele zorg op en was hij fit genoeg om van het leven te genieten. ’s Ochtends trof ik mijn vader altijd opgewekt en fantastisch verzorgd aan. In huis klonk er mooie muziek, rook het heerlijk in de keuken en was er een gezellig gesprek of ging de jas aan voor een heerlijke wandeling of leuk uitje. Ik merkte altijd direct wie van jullie er was. Jullie zijn alle vijf heel verschillend en dat maakte iedere dag bijzonder, gezellig en altijd weer verrassend.

De professionaliteit, betrokkenheid en empathie van Nurse@home is heel speciaal. Ik ben dankbaar voor de liefde die jullie mijn vader en ook mijn moeder hebben gegeven.

— Astrid Snethlage Scheele

Ik ben nurse@home zeer dankbaar voor de vijf jaar dat zij mijn moeder 2x dagelijks hebben verzorgd. Mijn moeder met haar sterk traumatisch verleden was niet makkelijk voor zichzelf en anderen. Zij kon op haar 80ste echt niet meer zonder hulp leven; ze ging lichamelijk achteruit maar werd ook steeds meer paniekerig en eenzaam.

Het aanvaarden hiervan was erg moeilijk voor haar. Het was belangrijk dat ze veel controle kon houden. Ook vertrouwen in andere mensen ging haar moeilijk af. Dat maakte haar vaak eenzaam, maar door het geduld en voorspelbaarheid van de hulp door nurse@home groeide er een zeer hechte band, en kreeg mijn moeder weer het gevoel dat haar leven meer zin had.

Mikkel en Tine hebben direct goed begrepen wat ze nodig had en wisten stukje bij beetje een zeer goede verhouding met haar op te bouwen. Ze hebben veel respect voor eigenheid van mensen en weten een goede balans te vinden tussen professionaliteit en menselijke nabijheid. Ook konden ze zowel de grenzen van mijn moeder als die van zichzelf respecteren. Er was zowel sprake van verzorging, begeleiding en verpleging.

Door de gesprekken die ze hadden met mijn moeder kon zij steeds beter op haar eigen leven en gedrag reflecteren en kregen moeilijke herinneringen een plaats. In de vijf jaar werd de zorg steeds intensiever, tot uiteindelijk terminale zorg. Dit laatste werd ook zeer goed geregeld, en mijn broer en ik zijn zeer dankbaar dat mijn moeder thuis heeft kunnen sterven.

Aangezien ik het pgb voor mijn moeder beheerde, was er regelmatig telefonisch contact tussen nurse@home en mij. Wanneer er problemen waren, waren de gesprekken verhelderend en helpend over en weer.

Ik heb zeer grote bewondering voor de betrokkenheid, het respect, de diepgang en betrouwbaarheid van deze mensen.

— Dochter van mevrouw Roosenburg-Stanowsky

Lieve dames,

Na onze kennismaking zijn jullie begonnen aan een klus die langer heeft geduurd dan in eerste instantie werd aangenomen. Mijn pappa hebben jullie in goede en slechte tijden jaren verzorgd. In goede tijden kon hij jullie daarbij nog helpen in slechte tijden werkte hij tegen, of werd agressief of boos. Jullie zijn echter gebleven en wel tot het bittere eind, want bitter werd het eind.

Iedere dag vrolijk en stipt op tijd de dag openen zonder zichtbare moeite. Moeite heeft het zeker gekost maar ik weet heel goed dat pappa het ontzettend op prijs heeft gesteld. Bewonderenswaardig vind ik jullie begrip in elke situatie, jullie zorg onder elke omstandigheid en jullie geduld. Het geven van de laatste verzorging waar ik bij heb mogen zijn dwingt mij jullie daarvoor extra te complimenteren want dat moet ook voor jullie heel zwaar zijn geweest. Immers mijn pappa werd jaren liefdevol, professioneel door jullie verzorgd, afscheid nemen moet dan zwaar zijn.

Voor de toekomst wens ik jullie nog vele zorgklussen want ik weet nu, dat die mensen prima, prima, prima verzorgd zullen worden.
Liefs Agnita

— Agnita

Wij hebben de hulp, die wij op zeer korte termijn nodig hadden om onze moeder in de laatste dagen te verzorgen, als uitermate ondersteunend en positief ervaren. De medewerkers van Nurse@Home waren allen, zonder uitzondering, zeer professioneel, menselijk en aanwezig zonder het echt te merken. Ook na het overlijden van onze moeder ondervonden wij veel steun van Nurse@Home. Wij zijn heel erg blij dat deze organisatie er is en er gebruik van gemaakt kan worden, allemaal zeer efficiënt!

— Anneke, Jan en Harm

Het laatste jaar is onze moeder dag en nacht thuis verzorgd. Wendy, Myruchia, Corina, Jannie en Rietje met op de achtergrond Mikkel en Tine hebben onze moeder een jaar lang zo liefdevol en met respect verzorgd: heel veel dank daarvoor. Jullie waren een grote steun voor onze moeder maar ook voor ons kinderen waren jullie een grote steun. Jullie zijn een beetje familie van ons geworden. Er was ook een aantal vertrouwde mensen rondom mijn moeder die al die tijd zo betrokken bleven en hulp boden of een bloemetje brachten. Heel erg lief en waardevol. Alle aanwezigen dank voor jullie komst en fijn dat jullie samen met ons afscheid willen nemen van onze lieve moeder.

— Ria van Schaik-Hageman

Het is een raar gevoel om je demente moeder toe te vertrouwen aan vreemden. Maar vanaf de eerste dag voelde het helmaal vertrouwd. Ook voor mijn moeder. De verzorgsters lieten onder steeds zwaardere omstandigheden mijn moeder in ere in haar huis. Ze behandelden haar met veel liefde. Ook de medische zorg was perfect; er kwam speciaal iemand elke dag om een wond te verbinden die lang niet over ging; de dokter werd niet te vaak en niet te weinig gebeld; pillen werden zorgvuldig toegediend volgens steeds veranderende voorschriften, ook als ze voorgeschreven waren, afhankelijk van de omstandigheden. Veel dank aan jullie allemaal.

— Freddy Bischoff

Heel graag willen wij Nurse@Home bedanken voor de allerbeste hulp die onze moeder 3 jaar lang heeft gekregen. Wij waren erg tevreden over de manier waarop Tine en Mikkel zorg droegen voor de keuze van de dames en vooral voor een vlekkeloos schema. Onze moeder heeft hierdoor de laatste 3 jaar, waarin zij geheel afhankelijk was van hulp, op haar manier nog van het leven kunnen genieten. Niet alleen lieten de dames haar in haar waarde, ook kreeg ieder van hen met haar een geheel eigen band waardoor de wisselingen niet als onprettige verandering werden ervaren maar als vooruitzien naar de volgende prettige tijd. Wij als kinderen kregen hierdoor rust over de situatie van onze moeder. Ook wij werden betrokken in het hele proces, aan de ene kant werden we "meeverzorgd", aan de andere kant kregen wij zo de kans de laatste jaren optimaal met onze moeder te kunnen communiceren. Bijzondere jaren zijn het geworden door Nurse@Home.

— Rik en Micky van Slingelandt

Moeder was bij de hand en actief, en bleef autorijden (met goedkeuring van het plaatselijk politie bureau) totdat ze 93 was, viel, en met een scheur in haar heup naar het ziekenhuis moest. Toen ze weer naar huis mocht vonden de artsen dat ze thuis hulp moest krijgen, en werd een verzorgings bureau aanbevolen. Om een lang verhaal korter te maken, we kwamen uiteindelijk terecht bij Nurse@Home en moeder en ik waren erg tevreden met een en ander. De dames die moeder kwamen verzorgen waren allemaal even lief en hartelijk en af en toe werd er danig gelachen, heel gezond. Tine en Mikkel, directrices van , zijn altijd beschikbaar, makkelijk te bereiken, plezierig in de omgang, en gewetensvol in het goed laten lopen van het hele verzorgings gedoe: verzorgsters vinden, werkuren aanpassen, communicatie met moeder en met mij, kleine boodschappen, aankleden, ziekenhuis bed bestellen, rolstoel laten passen, en nog veel meer. Het liep allemaal van een leien dakje. Het was een leuke club mensen, alleen was het jammer dat moeder niet mee kon toen we een paar keer ergens met z'n allen op een goed moment gingen lunchen of koffie drinken. Ik hou nog contact met Tine en Mikkel want het zijn fijne dames.

— Jan B. Schipmolder

We wisten al een tijdje dat mijn vader niet lang meer te leven had. Gelukkig konden we het er met elkaar goed over heben, zodat we wisten wat mijn vader graag wilde. Zo was pap heel stellig dat hij niet in het ziekenhuis wilde sterven, maar thuis. Wij gingen op zoek naar mogelijkheden om het thuis sterven mogelijk te maken. De reguliere thuiszorg trok ons niet zo, met name omdat er dan heel veel verschillende mensen aan z’n bed zouden staan en de hulp niet zo flexibel is. Via via stuitten wij op Nurse@Home. Al bij de intake wisten we dat het goed zat.

Helaas werd nog onverwachts de benodigde hulp al binnen een week na de intake actueel, want pap werd in het ziekenhuis opgenomen en had nog maar een paar dagen. Het klinkt raar, maar Nurse@Home bleek een schot in de roos! We namen pap mee naar huis en vanaf dat moment waren of Monique of Mikkel, van Nurse@Home, er als we ze nodig hadden. Ze namen niet alleen de zorg voor pap op zich (dag en nacht) maar hielpen mijn moeder en ons ook met deze verdrietige situatie. Na 5 dagen is pap rustig ingeslapen met z’n vrouw en kinderen om hem heen. Wij zijn heel blij geweest met de hulp van Nurse@Home; professioneel, vriendelijk en flexibel!

— Manou Hessing

Heel graag wil ik mijn bewondering en waardering uitspreken voor de manier waarop de dames van Nurse@Home mijn 90-jarige moeder gedurende het laatste half jaar van haar leven hebben verzorgd. De toewijding en zorgvuldigheid waarmee deze dames voor mijn moeder zorgden hebben mij ontroerd. Zij zorgden voor gezelligheid en een goed gesprek, "Het is met iedereen weer een beetje anders, dat maakt het juist zo leuk", zei mijn moeder zelf. Ondanks snel afnemende gezondheid en vele ongemakken is er die laatste periode nog veel met elkaar gelachen! De dames van Nurse@Home hebben ervoor gezorgd dat mijn moeder tot het eind toe met respect is behandeld en zo comfortabel mogelijk haar laatste fase is ingegaan. Ik ben hen daarvoor enorm dankbaar en ik denk dat mijn moeder het zich niet beter had kunnen wensen . Kortom, ik ben blij dat wij de weg naar Nurse@Home hebben gevonden!

— Poeka Schinck-van der Feltz

Haagse particuliere thuiszorg nurse@home, van harte gefeliciteerd met jullie enorme succes en duizendmaal dank voor de uitstekende en liefderijke verzorging van mijn echtgenoot.

— Joke van der Hagen- Nyst

Na een lange tijd nadenken over wat ik over de zorg van Mikkel en Tine bedoel
Is me het in deze tijd van dichten toch gelukt te verwoorden wat ik voor hen voel

Kom maar eens binnen in een gezin waarvan een ieder weet dat het ergste gaat gebeuren
En dan kunnen zij, niet alleen de patiënt, maar ook de familie zo op te beuren

Dat zij tegen alles wat er gaat geschieden op kunnen gaan
En iedereen dan toch op zijn beentjes kan blijven staan

Dat hebben zij voor ons toch wel even betekend
Terwijl, het meest belangrijke, de verzorging van de patiënt, zeker niet werd vergeten

De liefde waarmee dat elke dag weer is vervuld
Is iets wat met geld niet word verguld

Echt er voor zijn, bij een mens in de laatste dagen
Is iets wat maar weinig mensen weten te dragen

Juist jullie kunnen dat wel, Mikkel en Tine
En dat is waarom ik vind dat jullie en grote pluim verdienen

Een groter cadeau kan ik jullie niet toewensen
Als mijn grote dank, voor wat jullie beteken voor jullie mensen

— Wout Rog en Kinderen

Eind 2005 bleek mijn 85-jarige moeder aan Alzheimer te lijden. Zij onderkende dit zelf en de diagnose werd, na een bezoek aan haar huisarts, vastgesteld. Naar een verpleegtehuis gaan was voor haar geen optie en ook niet praktisch uitvoerbaar, i.v.m. de lange wachtlijsten.

Ik heb toen gekozen voor PGB, het Persoons Gebonden Budget, waarmee je zelf voor particuliere thuishulp kunt zorgen. Door een advertentie werd mijn aandacht gevestigd op het bureau Nurse at Home. Na een kennismakingsgesprek met Mikkel van der Horn, was mijn moeder, die hier aanvankelijk helemaal niet voor voelde (‘dat hoeft toch niet, ik kan het allemaal zelf nog wel’), na enige aandrang, toch bereid om het eens te proberen met de dames van dit bureau.

Wij kozen, om te beginnen, voor een bezoek van 3 x per week, voor een paar uur per keer, ter gezelschap en ondersteuning van mijn moeder. Dit breidde zich al snel uit tot 5 x per week, soms ook in de weekends. Heel prettig was, dat er een vast groepje van 3 dames rouleerden, zodat mijn moeder niet elke keer met een ‘nieuw gezicht’ geconfronteerd werd.

Alle dames waren uiterst ervaren, lief en behulpzaam, ook in hun contact naar mij toe: elke keer werd het ‘logboek’ dat bij mijn moeder lag, nauwkeurig bijgehouden en zonodig was er ook telefonisch contact met mij. Mijn moeder heeft die zorg, verward zoals zij soms was, merkbaar gewaardeerd.

Het mooiste compliment dat ik kan geven, was dat, toen ik een paar dagen met haar weg ging, zij er vanuit ging dat Mikkel mee zou gaan: ze was diep teleurgesteld dat dat niet zo bleek te zijn. Haar vertrouwen in Mikkel en haar medewerksters was groot.

Ik ben diep dankbaar voor de zorg waarmee zij haar omringd (en mij ondersteund) hebben en kan het bureau van harte aanbevelen!